Gewijzigde dienstregeling op Koningsdag

Op zaterdag 27 april is het Koningsdag. Geen leukere plek om dat te vieren, dan in Amsterdam. Er is van alles te doen op het Leidseplein, het Museumplein, in en rondom het Vondelpark en in de Jordaan. En wij brengen je! Maar let op: omdat een groot deel van de binnenstad is afgesloten voor verkeer, kunnen sommige verbindingen nét even anders zijn.

Lijn 347 en 357

Rijden tussen 10.00 uur en 18.00 uur in beide richtingen naar station Zuid i.p.v. Elandsgracht. Op station Zuid pak je de Noord-Zuidlijn naar de binnenstad. Binnen dit tijdvak rijden deze buslijnen uitsluitend als lijnnummers 348 en 358.

Lijn 397

Rijdt tussen 10.00 uur en 18.00 uur vanaf de A10 via de Overtoom naar het Museumplein / De Lairessestraat. Alleen op die halte kan worden in- en uitgestapt.

Vanwege verkeershinder worden alle haltes op de route richting Amsterdam vanaf de Anderlechtlaan tot aan de Emmastraat overgeslagen. Richting Schiphol/Nieuw-Vennep vervolgt lijn 397 zijn route vanaf halte Museumplein/De Lairessestraat. Dan wordt er op de haltes Emmastraat, Haarlemmermeerstation, Stadionplein en Amstelveenseweg wél gestopt.